Zakazano novo ročište

Zakazano novo ročište Županijskog suda u Zagrebu u postupku protiv Marka Franciškovića, Natka Kovačevića i Markove supruge Lane Ujdenice. 

04. svibnja 2023. u 09:00 sati u zgradi Županijskog suda u Zagrebu na adresi Zrinjevac 5 održat će se nova sjednica optužnog vijeća na kojoj bi tema trebala biti odlučivanje o osnovanosti optužnice. 

Prema optužnici koja je javno dostupna na poveznici: 
https://www.banovinahorosan.com/?p=2440

Marka se tereti da je: 

“Pozivao građane Republike Hrvatske i izvan nje na mobilizaciju i napade na tjelesni integritet članova vladajućih državnih struktura, zauzimanje javnih objekata i druge nasilne metode za smjenu demokratski izabrane vlasti u Republici Hrvatskoj te na ignoriranje sredstava javnog informiranja,” (Optužnica, stranica 2 i 3)

Navodeći da se radi o kaznenom djelu ” javnog poticanja na terorizam iz članka 99.
u vezi s člankom 97. stavak 1. točka 2. i 4. Kaznenog zakona ” 

S obzirom da se radi o navodno JAVNO počinjenom djelu, a da su svi dokazi i dalje javno dostupni cijeloj javnosti – bit će zanimljivo vidjeti na koji način će DORH pokušati izmisliti i iskonstruirati dokaze za navodno JAVNO POZIVANJE NA NAPAD NA TIJELO DRUGOGA i za navodno JAVNO POZIVANJE NA UNIŠTENJE bilo čega, 

kad je Marko u svojim nastupima nebrojeno puta direktno, nedvosmisleno, jasno ponavljajući više puta upozoravao upravo PROTIV svega što mu se stavlja na teret. 

Nadolazeće ročište biti će i prvo na koje Marko Francišković dolazi sa “slobode”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *