Slobodna dalmacija objavila javni ispravak svojih laži o dr. Natku Kovačeviću

U članku objavljenom 11.01.2021. portal Slobodna Dalmacija navodi:

Povodom članka koji je 3. prosinca 2021. pod naslovom “Šokantan skup uhićenih radikala, otvoreno pozivaju na rat: Navucite uniforme, rasprodajte sve! Bolje metak nego cjepivo…” objavljen na portalu Slobodne Dalmacije, objavljujemo zahtjev Natka Kovačevića za objavom ispravka netočnih i nepotpunih informacija:

“U tekstu članka objavljenog dana 3. prosinca 2021. na portalu slobodnadalmacija.hr pod naslovom: „Šokantan skup uhićenih radikala, otvoreno pozivaju na rat: Navucite uniforme, rasprodajte sve! Bolje metak nego cjepivo…” se navode sljedeće netočne i neistinite informacije: „Obojica su poznati po radikalnim i ekstremnim stavovima. Kovačević je bio član i osnivač brojnih ekstremno desnih organizacija i stranaka…”

Traži se ispravak objavom sljedećih činjenica; Natko Kovačević nije bio članom niti osnivačem niti jedne ekstremno desne organizacije ili stranke. Bio je obnovitelj i član Hrvatske seljačke stranke 1989., osnovao je i bio član Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava 1989., bio je i član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1992., registrirao je i bio predsjednikom Hrvatskog Helsinškog odbora 2000. te je bio osnivač i predsjednik Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava Pravednik 2011.

Natko Kovačević,

zastupan po odvjetniku Edinu Muminagiću”, stoji u priopćenju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *