Plan i program – ukratko

 1. Uhitit veleizdajice i režimsku ološ.
 2. Pravedno im suditi uz javni prijenos HRT-a.
 3. Poništiti pretvorbu i privatizaciju.
 4. Nacionalizacija banaka i otpis svih dugovanja privatnih i pravnih osoba, istraga i revizija prethodnog bankarskog poslovanja, povlačenje i aktivacija svih deviznih pričuva.
 5. Ukidanje kamate i uspostaviti Božje zakone.
 6. Nacionalizacija strateških gospodarskih sektora u telekomunikacijama, energetici i prometu.
 7. Proglašenje gospodarskog pojasa.
 8. Poljoprivreda: Okrupljivanje i besplatna redistribucija zemlje svima u domovini i dijaspori koji su voljni pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju.
 9. Bankarska potpora poljoprivrednoj proizvodnji selu, seljaku i ribarima beskamatnim kreditima, zaštitnim carinama i garancijom otkupa s naglaskom na omasovljenju obiteljskih domaćinstava koja proizvode organsku hranu vrhunske kvalitete.
 10. Zabrana svakog oblika genetske manipulacije i proglašenje Hrvatske 100% GMO slobodnom zonom.
 11. Bankarska potpora malom i srednjem poduzetništvu beskamatnim kreditima s prioritetima na industrijskoj proizvodnji za potporu poljoprivredi, brodogradnji i javnim radovima.
 12. Izgradnja trgovačke flote, upošljavanje i razvoj svih brodograditeljskih kapaciteta za planirane domaće potrebe kao i za inozemno tržište.
 13. Mobilizacija sve zatečene tehničke -tehnološke operative i ljudskog kadra za pokretanje velikih javnih radova u sektorima prometa, željeznice, građevinarstva i energetike.
 14. Investiranje u školstvo i znanost kroz osiguravanje besplatnog školovanja za sve državljane i povezivanje visokog školstva sa potrebama industrije i poljoprivrede.
 15. Informatizacija i informatičko umrežavanje na nacionalnoj razini svih proizvodnih sektora od poljoprivrede do industrije.
 16. Izravni financijski, materijalni i stambeni poticaji obiteljima i rađanju djece kroz davanje statusa zaposlenika i proizvođača svakoj majci, domaćici proporcionalno broju djece i ukućana.
 17. Izlazak iz Nato saveza i EU-a.
 18. Uvođenje vojnog roka.
 19. Ozakoniti pravo na posjedovanje oružja.
 20. Osigurati najbolju zdravstvenu uslugu svim državljanima.
 21. Prikladna skrb o svim socijalno ugroženim državljanima tako da nitko ne ostane gladan i bez krova nad glavom.

Preuzeto sa snimaka Marka Franciškovića i knjige Hrvatska knjiga opstanka

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *