Marku Franciškoviću ponovno ukinut istražni zatvor

Županijski sud u Zagrebu na ročištu održanom 22.02.2023.  u 14 sati, u zgradi suda na Zrinjevcu donio je odluku o ukidanju mjere istražnog zatvora za Marka Franciškovića.

Naime, zakon je takav, da svaka dva mjeseca od dana kad je izrečena mjera opreza, mora biti održano ročište na kojem sud preispituje daljnju opravdanost i nužnost mjere na snazi. Marko je zadnji puta u Remetinec vraćen 22.12.2022., a danas, 22.02.2023. dva mjeseca nakon, donesena je odluka o ukidanju te, najstrože mjere opreza.

Prema informacijama koje imamo, presudne su bile dvije stvari:

– Prva je bila činjenica da je vrijeme provedeno na slobodi (između dva zatvaranja od 11.11.2022. i 22.12.2022.) pokazalo očitim da je mjera istražnog zatvora pretjerana i nepotrebna s obzirom da na slobodi nije počinjeno nikakvo kazneno djelo

– Druga stvar bio je priloženi dokaz o trudnoći Markove supruge.

 

Marku su izrečene mjere opreza kao i 11.11.2022: javljanje u policijsku postaju i zabrana javnog djelovanja. Nastavak procesa odnosno odluka o nezakonitim dokazima i optužnici još se čeka… Iduće ročište vezano za optužnicu još nije zakazano.

U ovome trenutku Marko je zahvalan Stvoritelju, sretan što je na slobodi i raduje se ponovnom povratku u svoj život i rad…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *