O poljoprivredi: Marko Francišković vs. režim

U ovom videu može se vidjeti kako se u Hrvatskoj vodi poljoprivreda.

Vodi se izrazito neodrživo, kontraproduktivno i ovisnički te dovodi u minus a sirovine se nerijetko bacaju.

Ono što je prikazano kao “pozitivni podaci” koje je iznosila ministrica Vučković odnose se na razdoblje PRIJE poskupljenja energenata i ne mogu se više uzimati u obzir.
 
Jedino proizvodnja pšenice, od svih prehrambenih proizvoda koje trošimo, je DO SAD BILA dostatna za namirivanje hrvatskih potreba tog PRIMARNOG proizvoda. Međutim primarni proizvod ne znači ništa kada trenutno nema kapaciteta skladištenja ni količine potrebne za godišnju potrošnju, a kamoli nešto više – a proizvede se puno više. Isto tako, nema proizvodnih kapaciteta za izradu konačnog proizvoda koji je koristan ljudima, poput svakidašnjeg kruha.
 
Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Jakopović govori: “AKO BISMO ŽELJELI razvijati domaću poljoprivredu…“. AKO BISMO ŽELJELI nešto što je pitanje nacionalnog opstanka i uostalom njegov posao za koji ima svu težinu odgovornosti.
 
Uništavanje proizvodnje, zatiranje poljoprivrede, onemogućavanje dostojanstvenog života seljaka, ovisnost o uvozu i nekvalitetne namirnice – o svemu tome Marko Francišković je detaljno pisao u svojoj prvoj knjizi Hrvatska knjiga opstanka, objavljena 2006. godine. Kao odgovor na sveukupno loše stanje, detaljno je razrađen plan opstanka na nacionalnoj razini koji se oslanja na poljoprivredu kao elementarnu kariku koja mora biti funkcionalna da bi se moglo izgraditi ostalo, jer je hrana osnovna ljudska potreba.
 
Da se plan izložen u knjizi tada počeo provoditi, sada bi bili potpuno neovisni o uvozu a kvalitetne sirovine i izvoz viškova omogućili bi prosperitet nacije.
 
Marko se pokazao i vlastitim primjerom, pokrenuo je obiteljsku proizvodnju temeljenu na načelima permakulture, što je vidljivo iz video uradaka u zadnje dvije godine.
 
Marko Francišković je trenutno u zatvoru, optužen za poticanje na terorizam. Pitamo se kako to da se optužuje za nasilje upravo čovjeka koji je četiri godine svoga života uložio da razradi rješenje za boljitak svoje nacije, čime bi ju sačuvao od svake moguće krize? On je u zatvoru a upozoravao je na loše i nudio bolje opcije, dok pravi lopovi i dalje upravljaju našom imovinom…
 
Z.H.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *